Missjones, ANNO 2006

Bigband “MissJones” is opgericht in januari 2006 door geroutineerde amateur-muzikanten uit de Kop van Noord-Holland. Het idee was en is een orkest samen te stellen in de formatie van een BigBand. Niet een “klassieke” Bigband met op de lessenaar vooral “the standards”, of experimentele moderne Jazz, maar vooral een hedendaags swing- en pop-orkest met veel eigentijdse nummers en arrangementen. Doel was ook om regelmatig op te treden: swingende muziek die lekker is om naar te luisteren, maar waar je ook heerlijk op kunt dansen.

OPRICHTERS

De initiatiefnemers van de band zijn Henk van Setten (links op de foto met alt sax) en René Prikkel (midden op de foto met trompet). De formatie was in 2006 opvallend snel compleet. In korte tijd ontstond een veelzijdig en swingend orkest met gelijk een breed repertoire en vooral een opmerkelijk goed geluid. In de eerste 5 jaar van haar bestaan stond de band al meer dan 30 keer op het podium bij diverse gelegenheden. Het doel was behaald: Een bigband samenstelling, met regelmaat concerten, goede muziek, waardering voor het muzikale niveau en vooral ook veel plezier. 

Hier de bezetting van het eerste uur en zelfs nog voor het eerste concert in café De Maaier in Wieringerwerf. Sinds die tijd zijn er heel wat gezichten in de band veranderd! Van deze oorspronkelijke bezetting spelen 5 leden nog steeds mee. We hebben ondertussen naam verworven, waardoor we nooit lang hoeven te zoeken naar nieuwe talentvolle en zeer ervaren bandleden.

THEATERCONCERTEN & artiesten

MissJones kun je er goed bij hebben op een feestje; sfeer maken is wat wij doen. Maar mensen in het theater vermaken is een hele andere uitdaging. 

Het eerste lustrum in 2011 werd gevierd met twee zelf georganiseerde theateroptredens met jazz trompettist/zanger Jeroen Zijlstra. Met speciaal voor MissJones gemaakte arrangementen heeft de band laten zien niet alleen maar sfeermakers te zijn op feesten, maar ook heel goed een avondvullend luister-concert te kunnen bieden voor een kritisch luisterend publiek in theater. 

Vanaf dit moment proberen we met enige regelmaat in eigen beheer theaterconcerten te geven. Daarbij zoeken we de samenwerking met uiteenlopende professionals. Denk aan concerten met cello, blokfluit, moderne dans en zelfs een pianola. Naast experimentele samenwerkingen zoeken we actief de samenwerking op met jong talent (zang of instrumentaal) , en ook met artiesten uit de dance, hiphop, jazz, popkoren en fanfares. De samenwerking met het bekende ZO! Gospel Choir en een jaar later met Jan Akkerman was een groot succes!

BIJNA 200 optredens verder...

De MissJones-style wordt kennelijk gewaardeerd, we zijn sinds de oprichting bijna 200 concerten verder. Met gemiddeld 10 optredens per jaar staan we op verschillende podia en gelegenheden. Bedrijfsfeesten van 1000+ personeelsleden, of juist intiem in het theater voor 99 mensen publiek. In kleine zaaltjes met luisterend publiek, tot grootse pleinfeesten met een dansende menigte. De verscheidenheid is wat ons enthousiasmeert en ook uniek maakt. Dit is dan ook de reden dat wij de beschikking hebben over ‘mappen vol muziek‘. En we blijven kritisch en ambitieus. We zoeken continu naar mooie arrangementen van bekende en minder bekende nummers. Zo schaffen we regelmatig arrangementen aan van het Metropole Orkest of het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Of laten we arrangementen schrijven door professionele arrangeurs. Zo zijn wij actueel, onderscheidend en muzikaal veelzijdig. 

Internationale tournee

MissJones werd zowel in 2019 als in 2023 uitgenodigd om Nederland te vertegenwoordigen bij “China international Folk Arts Festival” in China. TV-registraties en meerdere theaterconcerten werden gegeven in steden als Peking, Hohhot, Xiamen en Baoji. Een geweldige culturele en artistieke ervaring, dit maak je als band niet vaak mee. Gelukkig hebben we de foto’s nog. 

NIEUWSGIERING GEWORDEN?

Bent u geïnteresseerd in onze band? Kom dan eens kijken op onze concerten of desgewenst op onze repetitieavond. We repeteren op vrijdagavond, op diverse locaties in de kop van Noord-Holland. 

Voor afspraken op een repetitie of informatie: zie onze contactpagina. De data voor onze optredens vindt u onder de rubriek Agenda.